Om ReThink Capital

ReThink Capital är ett investeringsbolag med en stark inriktning på hållbara investeringar i Norden, där vi dedikerar oss till att stödja tillväxten och framgången hos innovativa bolag inom deeptech, medtech och greentech.

Hållbarhet

Sociala Relationer

Företagsutveckling

Vår vision

På ReThink Capital är vårt engagemang för hållbara investeringar mer än bara en affärsstrategi – det är kärnan i vår verksamhet. Vi inser att bolag som överensstämmer med världens växande krav på hållbarhet inte bara bidrar till en bättre värld, utan också erbjuder starka investeringsmöjligheter. 

Genom att sammanföra investerare, entreprenörer och företag, skapar vi en framtidsinriktad ekosystem där innovation, ekonomisk tillväxt och socialt ansvar vävs samman. Vår vision är att omdana investeringslandskapet genom att prioritera projekt och företag som bidrar till en hållbar framtid, för att således skapa långsiktigt värde för både våra investerare och samhället i stort.

Investeringsprocess

1. Identifikation och Sourcing

I vår strävan efter hållbara investeringar börjar ReThink Capital med att identifiera företag som uppfyller våra kriterier och har en stark inriktning på hållbarhet. Vi använder ett brett nätverk och deltar aktivt i relevanta evenemang för att hitta dessa lovande bolag.

2. Första Mötet och Utvärdering

När vi identifierat ett lovande bolag, arrangerar ReThink ett inledande möte för att bedöma hur väl företaget integrerar hållbarhet i sin verksamhet. Vi utvärderar deras affärsmodell, marknadspotential och hållbarhetsprinciper för att säkerställa en ansvarsfull investering.

3. Fördjupad Due Diligence

Vår due diligence-process omfattar en grundlig granskning av företagets hållbara praxis, inklusive miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade aspekter. Detta säkerställer att våra investeringar är i linje med våra principer för hållbara investeringar.

4. Förhandling av Investeringstermer

När vi förhandlar investeringsvillkor inkluderar vi alltid aspekter som berör hållbar utveckling. Detta garanterar att våra investeringar bidrar till positiva förändringar, samtidigt som vi skyddar våra investerares intressen.

5. Investeringsbeslut och Avtal

Vårt formella investeringsavtal återspeglar vårt åtagande till hållbara investeringar. Det fastställer tydliga mål och riktlinjer för hur vi kommer att stödja företagets hållbara utveckling.

6. Kapitaltillskott och Integration

Genom vårt kapitaltillskott och integration i företagets verksamhet, betonar vi vikten av att fortsätta med hållbara initiativ och strategier för att säkerställa en långsiktig framgång.

7. Uppföljning och Support

ReThink Capitals kontinuerliga stöd och rådgivning till företagen i vår portfölj inkluderar att säkerställa att de fortsätter att följa hållbara praxis och bidra till en mer hållbar framtid.

8. Exit och Realisering

Vid utvecklingen av exit-strategier för våra investeringar, fokuserar vi på att säkerställa att företagen fortsätter att följa hållbara vägar, vilket ger våra investerare en meningsfull och etisk avkastning.

Vårt Team

Dedikerade experter med lång erfarenhet som gör skillnad

På ReThink Capital är det vårt team som utgör skillnaden. Vi består av engagerade professionella med djupgående erfarenhet inom affärsutveckling, bolagsledning och investeringar. Vårt engagemang sträcker sig bortom bara kapital – vi investerar vår kunskap och erfarenhet för att på ett meningsfullt sätt stärka varje portföljbolags framgång. Utforska mer om våra medarbetare nedan.

Sök Kapital

Ditt nästa steg mot framgång

Letar du efter investeringskapital? På ReThink Capital välkomnar vi ambitiösa företag med unika idéer och en stark vilja att växa. Vi erbjuder mer än finansiellt stöd – vi delar vår expertis och ett brett nätverk för att hjälpa ditt företag att utvecklas. Om ditt företag har en innovativ affärsidé och strävar efter att göra en skillnad, vill vi höra från dig. Ta steget och utforska möjligheten att bli en del av vår dynamiska portfölj. Kontakta oss för att diskutera ditt företags potential.

Karriär

Anslut till vårt team!

Vi söker alltid efter passionerade och engagerade personer som vill vara en del av vårt team och bidra till vår fortsatta tillväxt och framgång. Vi tror på mångfald och välkomnar sökande från olika bakgrunder och erfarenheter.